Odporność

Antyoksydanty, czyli przeciwutleniacze to naturalne substancje chroniące przed utlenianiem komórek i spowalniające procesy starzenia się organizmu, dlatego są jednym z najważniejszych składników diety. Działanie antyoksydacyjne mają witaminy C, E, A oraz flawonoidy i kwas chlorogenowy oraz karotenoidy zawarte w owocach i warzywach o intensywnej barwie.

Czym są antyoksydanty?

Antyoksydanty (przeciwutleniacze) to związki hamujące reakcje utleniania w organizmie. Oznacza to, że niewielkie ich dawki powstrzymują proces powstawania szkodliwych wolnych rodników. Duża ilość wolnych rodników sprzyja rozwojowi chorób, m.in. układu krążenia, nowotworowych, cukrzycy czy zwyrodnieniu plamki żółtej. Dlatego ważne jest codzienne dostarczanie porcji między innymi flawonoidów czy kwasu chlorogenowego. Znajdziesz ich dużo w owocach jagodowych np. żurawinie czy słodszej borówce czerwonej.

Wybieraj naturalne antyoksydanty

Stres oksydacyjny to bardzo niebezpieczny stan, który może doprowadzić do rozwoju wielu chorób, w tym nowotworów. Na stres oksydacyjny narażone są m.in. osoby, które żyją w stresie lub źle się odżywiają. Zabezpiecz organizm przed stresem oksydacyjnym. Kup Pastę z Borówki Czerwonej

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl